Sivut

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Naudanlihaa ja sipulia

Viimeiset paahtopaistin rippeet käyttöön. Luulin jo, etten enää tee mitään paahtopaistille, mutta näin viileinä syyspäivinä haluaa taas vaihteeksi jotain lämmintä ruokaa. Siispä käytin lopun limettimarinoidun paahtopaistin kiinalaisten ravintoloitten klassikkoon, naudanlihaa ja sipulia.

Sipulin tilavuus pienenee paistaessa,
joten sitä kannattaa laittaa vähän överisti aluksi.

Tarvitset:
n. 200g limettimarinoitua paahtopaistia
loraus öljyä paistamiseen
1tl inkivääri
2 isoa sipulia
2rkl extra tummaa soijaa (miksei tavallinenkin kävisi)
2rkl fariinisokeria
1/2 dl vettä

1dl jasmiiniriisiä/naama


Tee näin:
1. Laita riisi kiehumaan.
2. Pilko paahtopaisti ja sipuli suikaleiksi.
3. Kuumenna pannulla inkivääriä öljyn kanssa. Lisää liha ja sipuli.
4. Kääntele lihaa ja sipulia hetki kovalla lämmöllä niin, että ne saavat hieman väriä.
5. Lisää soija, fariinisokeri ja vesi ja anna hautua, (voit laittaa hellan pois päältä ja kannen päälle) kunnes sipuli on kypsää. (ja riisi on valmista)

Akuuttiin kiinalaisen ruuan nälkään.

Vaihtoehto:
Jos sinulla ei ole limettimarinoitua paahtopaistia kaapissasi, käytä sen tilalla esim. naudan ulkofilettä tai paistisuikaleita. Lisää tällöin kastikkeeseen inkiväärin kanssa paistumaan puolikas punainen chili (tai makusi mukaan) ja lisää soijan kanssa samaan aikaan 1 limen mehu ja 2rkl silputtua korianteria.

Jos haluat, joukkoon voi lisätä myös sieniä tai bambunversoja. Silloin toki kannattaa tarkistaa, onko mausteita tarpeeksi. Varsinkin soijaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti