Sipulin tilavuus pienenee paistaessa, joten sitä kannattaa laittaa vähän överisti aluksi. |
Tarvitset:
n. 200g limettimarinoitua paahtopaistia
loraus öljyä paistamiseen
1tl inkivääri
2 isoa sipulia
2rkl extra tummaa soijaa (miksei tavallinenkin kävisi)
2rkl fariinisokeria
1/2 dl vettä
1dl jasmiiniriisiä/naama
Tee näin:
1. Laita riisi kiehumaan.
2. Pilko paahtopaisti ja sipuli suikaleiksi.
3. Kuumenna pannulla inkivääriä öljyn kanssa. Lisää liha ja sipuli.
4. Kääntele lihaa ja sipulia hetki kovalla lämmöllä niin, että ne saavat hieman väriä.
5. Lisää soija, fariinisokeri ja vesi ja anna hautua, (voit laittaa hellan pois päältä ja kannen päälle) kunnes sipuli on kypsää. (ja riisi on valmista)
Akuuttiin kiinalaisen ruuan nälkään. |
Vaihtoehto:
Jos sinulla ei ole limettimarinoitua paahtopaistia kaapissasi, käytä sen tilalla esim. naudan ulkofilettä tai paistisuikaleita. Lisää tällöin kastikkeeseen inkiväärin kanssa paistumaan puolikas punainen chili (tai makusi mukaan) ja lisää soijan kanssa samaan aikaan 1 limen mehu ja 2rkl silputtua korianteria.
Jos haluat, joukkoon voi lisätä myös sieniä tai bambunversoja. Silloin toki kannattaa tarkistaa, onko mausteita tarpeeksi. Varsinkin soijaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti