Hulluilla Päivillä käyminen on tuskaa. Sieltä kuitenkin löytää kukkarolle ystävällisiä opiskelijan luksustuotteita kuten juustoja ja lihaa. Tällä kertaa mukaani tarttui hienoakin hienompaa paahtopaistia vähän reilulla kympillä kilo. Ensimmäisenä teen siittä lämmintä ruokaa, loppuviikosta jatkojalostan, koska hyvääkään ei jaksa koko viikkoa syödä.
Hyvä liha on kiinteää eikä vuoda nesteitä. |
Tarvitset:
1 paahto- tai sisäpaisti
suolaa
mustapippuria
Tee näin:
1. Ripottele suolaa ja pippuria reilusti paahtopaistin pinnoille.
2. Paista paistiin väri paistinpannulla, aseta vuokaan ja peitä alumiinifoliolla.
3. Paista uunissa 150 asteessa n. reilu tunti/kilo tai käytä sisälämpömittaria. (Minun paistini sisälämpö oli 60 astetta, silloin paisti on vielä rose.)
4. Nosta paisti uunista ja anna vetäytyä n. 20 min ennen leikkaamista.
Jos haluat kypsempää, pidä paistia kauemmin uunissa. |
Päivän lisukkeet
keitetyt perunat
kerma-pippurikastike
ruusukaali
kirsikkatomaatti
Ruusukaali on hyvää, jos se on kauniin kirkkaan vihreää. Ylikypsänä se on kamalaa. |
Tarvitset:
perunoita (kannattaa keittää hieman ylimääräisiä jatkokäyttöä varten)
kirsikka tomaatteja tai tomaattia tai kurkkua tms.
ruusukaalia
1 prk kermaa
roseepippuria
Tee näin:
Näissä lisukkeissa ei taida ohje olla niin oleellinen kuin järjestys jossa ne kannattaa tehdä. Siksi kaikki samassa syssyssä.
1. Kun paisti on valmis, nosta se esim. leikkuulaudalle ja peitä se foliolla (samalla, joka oli uunissakin mukana.)
2. Laita perunat kiehumaan.
3. Poista ruusukaaleista kannat ja puolita ne.
4. Laita ruusukaalit kattilaan ja kaada niiden päälle kiehuvaa vettä (vedenkeittimellä säästää aikaa ja sähköä). Anna olla n. 5 min.
5. Paistista on jäänyt nestettä uunivukaan, kaada se ja kerma paistinpannulle ja lisää makusi mukaan rosepippuria. Kuumenna, kunnes kerma kiehahtaa.
6. Siivilöi ruusukaalit vedestä ja paista niitä pannulla pienessä tilkassa voita tai öljyä saadaksesi hieman väriä ja makua. Lisää suolaa makusi mukaan.
7. Pilko tomaatit ja leikkaa paahtopaistista sopivasti lihaa lautasille. (Tässä vaiheessa on minulla ainakin mennyt aika tarkalleen se 20 min.)
8. Kaikki muu lautaselle ja voila!
Vähänkö hyvä liha on hyvää! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti