Sivut

perjantai 16. lokakuuta 2015

Limemarinoitu paahtopaisti

Viimeistä paahtopaistia viedään. Itse kyllästyn helposti syömään samaa päivästä toiseen ja siksi tässäkin tapauksessa tuunaan vielä kerran makua.

Lopun korianterin voi laittaa pussiin tai rasiaan ja pakastaa.

Tarvitset:
1 lime
muutama varsi korianteria (valmista silppua n. 2rkl)
1/2 punaista chiliä
2rkl oliiviöljyä

n. 500g kypsää paahtopaistia

Tee näin:
1. Hienonna chili ja muutama varsi korianterista (myös varret kannattaa silputa mukaan, niissä on sama maku), purista limestä mehu ja lisää oliiviöljy.
2. Leikkaa paahtopaisi ohuiksi siivuiksi.
3. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua ainakin puoli tuntia.

Sopii hyvin leivän päälle, salaattiin tai sellaisenaan naposteltavaksi. Jos et ole tulisen ystävä, laita varovaisemmin chiliä.

Lihan väri muuttuu kypsän väriseksi,
koska lime raakakypsyttää lihan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti