Sivut

tiistai 20. lokakuuta 2015

Kurpitsakeitto


Oodi kurpitsalle! Itselleni kurpitsa tuo mieleen etenkin Muumit ja Muumimamman notkuvan pöydän täynnä kurpitsaherkkuja. Suomalaista talvikurpitsaa saa näin syksyllä hyvin kaupoista. Olen nähnyt hyllyillä myös myski-, hokkaido- ja spagettikurpitsaa. Kurpitsasta saa sekä makeita, että suolaisia herkkuja.

Talvikurpitsoja

Itse sain viime viikolla ystävän kasvimaalta peräisin olevan keltaisen talvikurpitsan. Se muuntui herkulliseksi keitoksi.

Tarvitset:
n. 1 kg kurpitsaa
1 rkl öljyä/voita
1  sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
n. 7 dl kasvislientä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 dl kermaa
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria

Tee näin:
1. Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Hienonna sipulit. 
2. Kuullota sipulia rasvassa noin 5 minuuttia. Lisää valkosipulit ja kurpitsa ja kuullota vielä hetki. Lisää kasvisliemi ja raastettu inkivääri. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsa kypsää. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. 
3. Lisää kerma ja mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. 

Kurpitsakeitto ja leipää lehtikaalipestolla
 

Jos kurpitsasi on valtava, kuten minun oli, voit valmiista siitä lisäksi jotain muuta. Itse paahdoin omasta kurpitsasta seuraavana päivänä salvian ja voin kanssa uunissa herkullisen lisukkeen kalalle.

Kurpitsa kera salvian matkalla uuniin

Muistathan ottaa talteen myös herkulliset ja ravinteikkaat siemenet. Ohjeet siementen hyödyntämiseen löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti