Sivut

maanantai 5. lokakuuta 2015

Lettuja ja karamellisoitua omenaa

Nyt on omena-aika. Vaikka itselläni ei kaupunkioloissa ole omenapuita, aika usein jollain tutun tutulla tai vastaavalla on omenoista ylitarjontaa. Tätä kannattaa hyödyntää ja syödä paljon omenaa.
Ilmeisimmät käyttötarkoitukset omenalle ovat toki aina ihanat omenasose ja omenapiirakka, mutta mitä muuta? Tässä nyt ainakin yksi idea.

Omenat ovat valmiita, kun karamelli kuplii
 ja omenat ovat kauniin kullanruskeita.

Tarvitset:
omenaa
25g voita
1dl fariinisokeria

Tee näin:
1. Lohko omenat, kuori ja poista siemenkota.
2. Sulata voi panulla ja lisää sokeri ja omena.
3. Kuumenna niin, että sokerin ja voin seos kuplii. Näin omenat kypsyvät ja sokeri ja voi muuttuvat karamelliksi. 


Omenat voivat jäähtyä,
mutta lettujen pitää olla kuumia ja ohuita!
puolen litran pikalettutaikina

Tarvitset:
1 kananmuna
2rkl sokeria
1tl suolaa
n. 3,5dl maitoa
n. pari dl vehnäjauhoja
voita tai vastaavaa paistamiseen

Tee näin:
1. Ota mittakannu tai puolen litran desimitta. Riko siihen kananmuna ja lisää suola ja sokeri.
2. Kaada maitoa 4dl merkkiin asti
3. Lisää jauhoja sekoittaen, kunnes taikinan pinta on puolen litran kohdalla.
4. Anna taikinan seisoa vartti, jotta jauho turpoaisi ja sekoita sitten vielä taikina tasaiseksi.

Tästä ohjeesta tulee mukavasti reilut letut kahdelle. Meidän paistinpannulla 8 kappaletta.


Omenan kanssa sopii kivasti vaniljakastike tai jäätelö :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti