Sivut

tiistai 13. lokakuuta 2015

Jallusinappi mikrossa ja paahtopaistileivät


Lapsuuteni klassikko, paahtopaistia ruisleivällä voin ja sinapin kera. On muuten hyvää. Tällä kertaa päätin kuitenkin mennä askelta pidemmälle ja tein ensimmäistä kertaa sinappia itse. Lempi lähdemateriaalini, Marttojen nettisivut, tarjosivat moniakin vaihtoehtoja. Tämä ohje on kuitenkin yhdistelmä pariakin reseptiä sekä niitä aineita, joita kaapistani löysin.

Jallusinappi voisi olla oiva lahja teekkarille.
Tarvitset:
100g sinappijauhetta
100g sokeria
1/2 dl omenaviinietikka
1/2 dl jallua (Jos haluat tavallista sinappia, jallun voi jättää pois ja korvata etikalla)
1 dl kiehuvaa vettä

Tee näin:
1. Sekoita sinappijauhe sokeriin mikronkestävässä astiassa jossa on reilusti tilaa.
2. Kuumenna etikan ja jallun seos kattilassa. (Älä keitä!)
3. Kaada etikka-jalluseos sekä kiehuva vesi sinappi-sokeriseokseen ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
4. Kuumenna mikrossa minuutti kerrallaan kunnes sinappi on paksuuntunut (minulla meni 4 kertaa). Sekoita välillä.
5. Puhdista n. kahden desin vetoinen lasipurkki ja kaada sinappi purkkiin kuumana. Sulje korkki samantien, niin sinappi muodostaa tyhjiön purkkiin jäähtyessään.


Paahtopaistileivät

Tarvitset:
ruisleipää
voita
sinappia
paahtopaistia

Tee näin:
1. Voitele ruisleivät voilla ja sinapilla.
2. Asettele ohueksi leikattua paahtopaistia päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti