Sivut

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Herkkusienirisotto

Jääkaappiini oli unohtunut pussiliinen herkkusieniä ja ne olivat päässet jo hieman tummumaan. No, hätä ei ole tämän näköinen, tein niistä risoton. Jos sienet eivät ole homeessa, voi ne hyvin syödä varsinkin hyvin paistettuina.

Sienistä irtoaa paljon nestettä,
joten niitä kannattaa aluksi olla runsaasti.

Tarvitset:
n. 200g herkkusieniä
1 sipuli
4dl riisiä
1 kanaliemikuutio
1dl parmesania
puolikkaan sitruunan mehu tai 1/2dl valkoviiniä
2dl kermaa

Tee näin:
1. Pilko herkkusienet ja sipuli.
2. Paista herkkusienet kunnolla tummiksi pannulla. Lisää sipuli ja riisi. Kuullota.
3. Lisää kanaliemikuutio ja vettä vähän kerrallaan kunnes riisi on al dente.
4. Lisää sitruunan mehu, parmesaani ja kerma. Tarkista suola.

Tarkemman risoton teko-ohjeen löydät täältä

Huom! Olen laittanut valkoviinin risottoon vuorotellen kanaliemen kanssa, mutta sitruunamehun vasta lopuksi. Tämä on vain minun tapani, en usko, että risottosi menee pilalle jos laitat sitruunamehun aikaisemmin joukkoon.

 Herkkusienirisotto on hyvä pääruoka tai lisuke.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti