Mutakakun kypsyyden voi nähdä kokeilemattakin. Taikina on kypsää siihen rajaan asti, jossa se kohoaa. Kohoaminen alkaa reunoilta. |
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
200g tummaa suklaata
200g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Tee näin:
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila hellalta ja lisää voin joukkoon suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
3. Kaada suklaa-voiseos kananmunavaahdon joukkoon sekoittaen samalla esim. kuminuolijalla. Huom! Tarkista, ettei suklaa-voiseos ole kovin paljoa kuumempaa kuin käden lämpöistä, ettei kananmuna kypsy.
4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan.
5. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan.
6. Paista 200 asteessa n. 10-15 min. niin, että keskus on vielä mukavasti pehmeä ja suklainen. Anna jäähtyä ja nauti.
Mutakakun voi koristella tomusokerilla, suklaalla tai kermavaahdolla. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti