Sivut

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Mutakakku

Mutakakku on hyvää. Mielestäni se on paras suklaakakku maailmassa. Sen lisäksi se ei ole kovin vaikea tehdä, eikä tarvitse juurikaan sellaisia aineksia, joita minulla ei yleensä kotonani olisi.

Mutakakun kypsyyden voi nähdä kokeilemattakin.
Taikina on kypsää siihen rajaan asti,
jossa se kohoaa. Kohoaminen alkaa reunoilta.


Tarvitset:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
200g tummaa suklaata
200g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tee näin: 
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila hellalta ja lisää voin joukkoon suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
3. Kaada suklaa-voiseos kananmunavaahdon joukkoon sekoittaen samalla esim. kuminuolijalla. Huom! Tarkista, ettei suklaa-voiseos ole kovin paljoa kuumempaa kuin käden lämpöistä, ettei kananmuna kypsy.
4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan.
5. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan.
6. Paista 200 asteessa n. 10-15 min. niin, että keskus on vielä mukavasti pehmeä ja suklainen. Anna jäähtyä ja nauti.


Mutakakun voi koristella tomusokerilla,
suklaalla tai kermavaahdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti