Sivut

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Uuniperunat katkaraputäytteellä

Uuniperunat ovat hyvä tapa päästä eroon jääkaapin jämistä, niihin kun käy täytteeksi aika moni asia.

Uuniperuna on hyvä pääruoka
ja niitä valmistaa suuremmankin määrän kerrallan.

Tarvitset: (kahdelle)
2-4 suurta rosamunda perunaa

täytteeseen:

200g turkkilaista jugurttia tai rankankermaa tai smetanaa tai kermaviiliä
2dl sulatettuja katkarapuja
1 sipuli hienonnettuna
1/2 sitruunan mehu
1tl tilliä
musatapippuria
suolaa

Tee näin:
1. Kääri pestyt perunat alumiinifolioon ja laita uuniin 225 astetta n. 40min.
2. Tee täyte: Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.
3. Kun uuniperunat ovat valmiita, tee niihin X muotoinen viilto keskelle ja purista perunaa auki uunikintaan avulla.
4. Lusikoi täytettä uuniperunan päälle ja syö kun se on vielä kuuma.




Uuniperuna voi myös täyttää:
Vaihda täytteen katkaravut: tonnikalaan, kinkkuun, savuloheen, kanaan, sieniin, fetaan, savuporoon tai jätä kokonaan pois. Pelkkä smetana tai voi käy myös hyvin. Täytteisiin voi myös lisätä kasviksia esim. paprikaa, purjoa, maissia, ituja... Mitä nyt kaapista sattu löytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti