Uuniperuna on hyvä pääruoka ja niitä valmistaa suuremmankin määrän kerrallan. |
Tarvitset: (kahdelle)
2-4 suurta rosamunda perunaa
täytteeseen:
200g turkkilaista jugurttia tai rankankermaa tai smetanaa tai kermaviiliä
2dl sulatettuja katkarapuja
1 sipuli hienonnettuna
1/2 sitruunan mehu
1tl tilliä
musatapippuria
suolaa
Tee näin:
1. Kääri pestyt perunat alumiinifolioon ja laita uuniin 225 astetta n. 40min.
2. Tee täyte: Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.
3. Kun uuniperunat ovat valmiita, tee niihin X muotoinen viilto keskelle ja purista perunaa auki uunikintaan avulla.
4. Lusikoi täytettä uuniperunan päälle ja syö kun se on vielä kuuma.
Uuniperuna voi myös täyttää:
Vaihda täytteen katkaravut: tonnikalaan, kinkkuun, savuloheen, kanaan, sieniin, fetaan, savuporoon tai jätä kokonaan pois. Pelkkä smetana tai voi käy myös hyvin. Täytteisiin voi myös lisätä kasviksia esim. paprikaa, purjoa, maissia, ituja... Mitä nyt kaapista sattu löytymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti