Sivut

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Purjo-perunasosekeitto

Sosekeiton voi tehdä lähes mistä tahansa kasviksista. Purjo-perunasosekeitto on mieto ja maukas keitto, johon saa ruokaisuutta lisäämällä lauteselle lisukkeita.

Sosekeitoja varten raaka-aineita ei tarvitse
pilkkoa pieneksi.

Tarvitset: (Neljälle henkilölle)
1kg perunaa
1purjo
2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
1-2 dl kermaa
(suolaa maun mukaan)

Tee näin:
1. Kuori perunat, pese purjo. (Purjon lehtien välissä on usein multaa, jonka saa pestyä helposti, kun purjon viiltää veitsellä pitkittäissuunnassa auki.)
2. Pilko perunat ja purjo, laita kattilaan, peitä vedellä ja anna kiehua kypsiksi kasvisleimikuution kanssa.
3. Kun perunoista menee haarukka läpi, soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kerma. Lisää tarvittaesssa suolaa. 

Purjo-perunasosekeitto salamin kera.

Päälle: esim. paistettua salamia, paistettua pekonia, raejuustoa, fetaa, krutonkeja, siemeniä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti