Sivut

maanantai 2. marraskuuta 2015

Uuniomenat

Malmilla on juna-asemalla huokea vihannes- ja hedelmäkoju, josta tekee poikkeuksetta mahtavia löytöjä. Tällä kerralla mukaan tarttui portobelloja ja suuri säkki omenoita.

Suuri omenalastini innoitti uuniomenoiden tekoon. Mehukkaat ja lämpöiset omenat ovat täydellinen seuralainen kupille kuumaa teetä, etenkin kun ulkona pauhaa kolea tuuli. Lisäksi helppoa ja herkullista.


Uuniomenat matkalla uuniin



Tarvitset:

4-5 omenaa
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl siirappia
2 rkl pehmeää/sulaa voita
1-2 rkl mantelirouhetta (tai jokin pähkinärouhe soveltuu myös)
1 tl kanelia
ripaus kardemummaa

Tee näin:
  1. Pese omenat ja poista siemenkota omenaporalla/veitsellä.
  2. Sekoita kaurahiutaleet, siirappi, voi, mantelirouhe ja mausteet keskenään.
  3. Nosta omenat uuninkestävään vuokaan. Täytä omenan kolo seoksella.
  4. Lisää astiaan 1 rkl vettä. Paista omenoita uunissa noin 175 asteen lämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet herkullisen näköisiksi. 
  5. Tarjoile omenat lämpiminä esimerkiksi vaniljakastikkeet tai -jäätelön kanssa.

Valmis uuniomena vaniljavaahdon kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti