Sivut

torstai 3. joulukuuta 2015

Pappilan hätävara

Pappilan hätävara on näppärä jälkiruoka yllättäville vieraille. Tai silloin kuin ei jaksa kuumentaa uunia tai seistä hellan ääressä ja haluaa syödä jotain makeaa. Perinetesesti pappilan hätävara tehtäisiin keksistä, kermavaahdosta ja poulukkahillosta, mutta mikää ei estä kehittelemästä omaa versiota. Tämä resepti on keittiönkaapieni uumenista kaivettujen löytöjen tulosta. Lopussa muita ehdotuksia.

Tarvitset:
n. 100g pakastemansikoita
1/2 banaanin
n. 1dl turkkilaista jugurttia
1 dl kermaa
1rkl sokeria
muutaman suklaakeksin
2rkl kookoshiutaleita

Tee näin:
1. Kaada pakestemansikat (kannataa hieman sulattaa ensin) kulhoon tai sauvasekoittimen astiaan, lisää banaani ja soseuta.
2. Vaahdota kerma ja sekoita siihen turkkilainen jugurtti lusikalla. Lisää sokeria makusi mukaan.
3. Murenna keksit ja lisää joukkoon kookos. (kookosta voi hieman paahtaa pannulla kauniin kullan ruskeaksi, sen maku paranee)
4. Lusikoi kutakin komponenttia vuorotellen kulhoihin.

Kerrokset näkyvät kivasti läpi
läpinäkyvästä kulhosta.

Vaihtoehtoja:

Marjakerrokseksi: tuoreita marjoja, soseutettua mansikkaa tai vadelmaa, vadelmahillon ja pakaste vadelmien sekoitusta, banaania, puolukkahilloa, vadelmahilloa johon on sekoitettu pakastepuolukkaa, lakkoja (nams!) miksei jotain troopista hedelmää kuten ananasta...

Kermakerrokseksi: kermavaahtoa, vaniljavaahtoa, kermavaahdon ja tuorejuuston tai mascarponen sekoitusta, pelkkää turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia, vaniljajäätelöä...

Keksikerrokseksi: Mitä tahansa hyviä keksejä joihin voi sekoittaa esim. kookosta, paahdettua pähkinärouhetta... tai ihan vaan sellaisenaan. Digestive keksit ovat minun yleisin valintani. Jos ei satu kaapissa olemaan keksejä, voi paahtaa pannulla kaurahiutaleita hunajan tai sokerin ja pikku nokareen voita kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti