Sivut

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Sipulikeitto

Halpaa ja helppoa, sitähän opiskelijaruuan tulee olla. Sipulikeitto on yksi lapsuuteni lempiruuista (omituista, tiedän...) ja näin syksyisin sitä tulee tehtyä useinkin. Kovin ruokaisa se ei ole, joten lisukkeeksi kannattaa tehdä jonkun sortin leipiä. Kun oli lapsi, meillä oli koiran muotoinen voileipägrilli, jolla sai ihan sikahyviä juustoleipiä pelkästä paahtoleivästä ja juustosta. Nykyään joudun tyytymään paahtoleipään.

Sipulin maku pehmenee kypsyessä,
joten suuria paloja ei kannata pelätä.
 Tarvitset:
5-6 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1-2 liha- tai  kasvisliemikuutiota (laita ensin yksi, tarkista maku, kun sipuli on kypsää)
1tl kuivattua timjamia
mustapippuria

Tee näin:
1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
2. Laita kaikki ainekset kattilaan ja peitä vedellä.
3. Anna kiehua, kunnes sipuli on kypsää (pehmeää ja läpikuultavaa). Tarkista suola ja lisää tarvittaessa liemikuutiosta puolet tai kokonainen.

Lapsuuteni lautasistakaan en ole päässyt eroon...

Vegaanivaihtoehto juustovoileivälle:
Paahtoleipää aurinkokuivatulla tomaatilla ja avokaadolla, ripaus mustapippuri ja eikun syömään.

Avokaadot eivat ole kovin kalliita valmiissa pusseissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti