Arkena en juuri jaksa sotkea käsiäni pihvien muotoiluun, joten vain lusikoin taikinan pannulle ja litistän paistinlastalla. |
Tarvitset:
400g kanajauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl curryjauhetta
suolaa
mustapippuria
2dl kermaa
1-2 sipulia
(kuivattuja tai tuoreita sieniä)
lisäksi:
1 1/2dl riisiä / ruokailija
2 pientä tai 1 iso tomaatti
Kastikkeeseen voi lisätä muitakin kasviksia esim. paprikaa. |
1. Sekoita kanajauheliha, kananmuna ja mausteet hyvin sekaisin esim. haarukalla.
2. Lusikoi jauhelihataikinaa paistinpannulle 4-6 :ksi pihviksi ja paista kovalla lämmöllä pihveihin väri pintaan. Laita samalla riisi kiehumaan.
3. Lisää sipuli (ja sienet) ja kerma ja anna pihvien hautua kypsiksi niin, että kerma kiehuu hiljallee kuplien. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja curryjauhetta.
4. Leikkaa tomaatit paksuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet kuumalle pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
Kun jauhelihapihvit kypsentää kastikkeessa, ne tulevat varmasti kypsiksi eivätkä pala. |
Paistettu tomaatti on helppo kasvislisuke monelle ruualle. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti