Sivut

maanantai 7. joulukuuta 2015

Kanajauhelihapihvit currykastikkeella

Kanajauheliha on usein tarjouksessa, eikä se muutenkaan ole kovin kallista. Itse hamstraan sitä tarjouksista pakkaseen. Kanajauhelihapihvit voi maustaa monella tavalla ja niitä voi syödä sellaisenaan tai esimerkiki hampurilaisen välissä. Tämä ruoka on inspiroitunut lähinnä siittä laiskuudesta, joka iskee minuun silloin, kun pitäisi lähteä sateella kauppaan.

Arkena en juuri jaksa sotkea käsiäni pihvien muotoiluun,
joten vain lusikoin taikinan pannulle
 ja litistän paistinlastalla.

Tarvitset:
400g kanajauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl curryjauhetta
suolaa
mustapippuria

2dl kermaa
1-2 sipulia
(kuivattuja tai tuoreita sieniä)

lisäksi:
1 1/2dl riisiä / ruokailija
2 pientä tai 1 iso tomaatti

Kastikkeeseen voi lisätä muitakin kasviksia
esim. paprikaa.
Tee näin:
1. Sekoita kanajauheliha, kananmuna ja mausteet hyvin sekaisin esim. haarukalla.
2. Lusikoi jauhelihataikinaa paistinpannulle 4-6 :ksi pihviksi ja paista kovalla lämmöllä pihveihin väri pintaan. Laita samalla riisi kiehumaan.
3. Lisää sipuli (ja sienet) ja kerma ja anna pihvien hautua kypsiksi niin, että kerma kiehuu hiljallee kuplien. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja curryjauhetta.
4. Leikkaa tomaatit paksuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet kuumalle pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin.



Kun jauhelihapihvit kypsentää kastikkeessa,
ne tulevat varmasti kypsiksi eivätkä pala.

Paistettu tomaatti on helppo kasvislisuke
monelle ruualle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti