Sivut

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Appelsiinimarmeladi

Appelsiinit ovat nyt halvimmillaan. Niitä saa nyt alle eurolla kilon ja kun kausi on parhaimmillaan, on myös maku erinomainen. Appelsiini on toki hyvää myös sellaisenaan, hedelmäsalaatissa tai vaikka jäätelön tai lettujen kanssa. Minulla on tapana myös säilöä niitä kevättä varten. Appelsiinimarmeladi on hyvää paahtoleivällä tai croissanttien kanssa ja on myös loistava lahjaidea.

Appelsiinin kuori ei 'sula' keittäessä, joten kannattaa
miettiä minkä kokoisena haluaa kuoren paloja syödä.
Tarvitset:
2kg appelsiineja
1 1/2 kg hillosokeria
1/2 dl vettä
(mausteita esim. inkivääriä (1rkl/ makusi makaan), konjakkia (1/2 dl), kanelia (1 tanko)...)

Tee näin:
1. Pese ja pilko appelsiinit. Poista ensin kannat ja leikkaa sitten joko puolikkaikkaina tai neljäsosina ohuiksi viipaleiksi kuorineen.
2. Laita appelsiinit ja sokeri (ja hienonnettu inkivääri/ kanelitanko) veden kanssa kattilaan ja laita kansi päälle. Keitä miedolla lämmöllä kunnes appelsiinin kuori  on muuttunut läpikuultavaksi (ja lisää konjakki, sekoita kuumentaen/ poista kanelitanko). Minulla tähän meni noin 2 tuntia.
3. Purkita puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin kuumana. Säilyy jääkaapissa ainakin puoli vuotta ja avattunakin viikoja.

Kypsyessä appelsiini muuttuu tummemmaksi
ja sen kuori läpikuultavaksi.


Purkkeihin kannattaa laitta aina päivämäärä,
itse ainakin unohdan herkästi mitä olen tehnyt ja milloin.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti