![]() |
Appelsiinin kuori ei 'sula' keittäessä, joten kannattaa miettiä minkä kokoisena haluaa kuoren paloja syödä. |
2kg appelsiineja
1 1/2 kg hillosokeria
1/2 dl vettä
(mausteita esim. inkivääriä (1rkl/ makusi makaan), konjakkia (1/2 dl), kanelia (1 tanko)...)
Tee näin:
1. Pese ja pilko appelsiinit. Poista ensin kannat ja leikkaa sitten joko puolikkaikkaina tai neljäsosina ohuiksi viipaleiksi kuorineen.
2. Laita appelsiinit ja sokeri (ja hienonnettu inkivääri/ kanelitanko) veden kanssa kattilaan ja laita kansi päälle. Keitä miedolla lämmöllä kunnes appelsiinin kuori on muuttunut läpikuultavaksi (ja lisää konjakki, sekoita kuumentaen/ poista kanelitanko). Minulla tähän meni noin 2 tuntia.
3. Purkita puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin kuumana. Säilyy jääkaapissa ainakin puoli vuotta ja avattunakin viikoja.
![]() |
Kypsyessä appelsiini muuttuu tummemmaksi ja sen kuori läpikuultavaksi. |
![]() |
Purkkeihin kannattaa laitta aina päivämäärä, itse ainakin unohdan herkästi mitä olen tehnyt ja milloin. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti