Chilit kannattaa pestä hyvin ennen käyttöä. |
6 kynttä valkosipulia
9 punaista chiliä
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
1 dl valkoviinietikkaa
1 rkl maissijauhoa
Tee näin:
1. Kuori valkosipuli ja poista chileistä kannat ja siemenet. Hienonna.
2. Laita kattilaan hienonnettu valkosipuli ja chili sekä sokeri, vesi ja viinietikka. Keitä, kunnes chilit ovat muuttuneet läpikuultaviksi (n. 15-25min.)
3. Sekoita maissijauho tilkaan kylmää vettä ja lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen ja odota, että kastike kuplahtaa.
4. Kaada kastike puhtaaseen lasipurkiin tai -pulloon kuumana. Kastike on heti käytettävissä ja säilyy jääkaapissa viikkoja tai jopa kuukausia jos lasipurkkisi on ollut kunnolla puhdas.
Tästä ohjeesta täyttyi kutakuinkin täydellisesti yksi 2dl:n lasipurkki.
Väri olisi kauniinpi, jos olisin käyttänyt vain punaista chiliä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti