Sivut

torstai 10. joulukuuta 2015

Sweetchili-kastike

Sweetchili-kastiketta voi käyttää monenlaiseen. Sitä saa jo mistä tahansa marketista, mutta oma tekemä on aina parempaa ja tässäkin tapauksessa myös halvempaa. Yleensä sweetchili-kastike tehdään punaisista miedoista chileistä, mutta tällä kertaa satuin saamaan halvalla sekoituksen. Chilejä saa suhteellisen halvalla Aasiakaupoista ja niitä kannattaakin hyödyntää, jos on aasialaisen ruuan ystävä. Lisäksi omatekemässä on aina mahdollisuus säädellä chilin voimakkuutta ja valkosipulin määrää.


Chilit kannattaa pestä hyvin ennen käyttöä.
Tarvitset:
6 kynttä valkosipulia
9 punaista chiliä
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
1 dl valkoviinietikkaa
1 rkl maissijauhoa

Tee näin:
1. Kuori valkosipuli ja poista chileistä kannat ja siemenet. Hienonna.
2. Laita kattilaan hienonnettu valkosipuli ja chili sekä sokeri, vesi ja viinietikka. Keitä, kunnes chilit ovat muuttuneet läpikuultaviksi (n. 15-25min.)
3. Sekoita maissijauho tilkaan kylmää vettä ja lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen ja odota, että kastike kuplahtaa.
4. Kaada kastike puhtaaseen lasipurkiin tai -pulloon kuumana. Kastike on heti käytettävissä ja säilyy jääkaapissa viikkoja tai jopa kuukausia jos lasipurkkisi on ollut kunnolla puhdas.

Tästä ohjeesta täyttyi kutakuinkin täydellisesti yksi 2dl:n lasipurkki.


Väri olisi kauniinpi,
jos olisin käyttänyt vain punaista chiliä.
Vinkki: Jos olet ostanut isomman paketin chilejä ja ne alkavat nahistua, on tämä ohje loistava tapa käyttää nahistuneet (mutta eivät homehtuneet) chilisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti