Sivut

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Nutellahkot roisantit voitaikinasta

Minun kotonani asuu sokerihiiri, pullahirmu ja keksimonsteri yhdessä ruumiillistumassa. Joskus on siis pakko leipoa. Nutella (tai sen halvemmat versiot) on tässä taloudessa kova sana ja saa aina hymyn mieheni kasvoille. Nutella on myös näppärä väline pikaleipomuksiin, kun aika on kortilla.

Kaulitun kolmion muoto ei ole niin justiinsa...


Tarvitset:

Voitaikina levyjä, 1 levy = 2 roisanttia
Nutellaa tai sen korviketta esim. Rainbow tai Lidl pähkinäsuklaalevitettä tai suklaapaloja
vehnäjauhoja kaulimista varten

Suklaata ei kannata levttää reunoihin asti,
ulos tursunnut suklaa palaa herkästi.


Tee näin:

1. Leikkaa voitaikina levyt kulmasta kulmaan niin, että syntyy kaksi kolmiota.
2. Ripottele hieman jauhoja alustalle, jolla voit kaulia niin, ettei taikina tartu pöytään.
3. Kaulitse kolmioita ohuemmiksi (ja isommiksi) ja levitä reilusti suklaatahnaa kolmion alkuun.
4. Kieritä kolmiot alusta terävään kärkeen.
5. Paista 225 asteessa kunnes roisantit ovat kauniin kullanruskeita.

Mums, sanoi mies.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti