Sivut

tiistai 1. syyskuuta 2015

Jauhelihakeitto

Syyskuu ja aika syödä juureksia!

Äitini on viime vuosina innostunut palstaviljelystä ja olen saanut nauttia tänä vuonna suoraan maasta nostetuista kasviksista ja juureksista. Vaikka juureksia ei lahjoituksena ( tai kesällä tehdyn orjatyön vastineeksi) saisikaan, ovat suomalaiset kasvikset ja juurekset tähän aikaan vuodesta edullisia, joten niitä kannattaa todella hyödyntää.

Tänään mieleni teki keittoa ja lähikaupan -30% -lappujen metsästyksen seurauksena päädyin jauhelihakeittoon.

Isoiksi paloiksi pilkkominen on vähemmän työlästä.


Tarvitset:

400g jauhelihaa
2 sipulia
2 naurista tai 1 lantun tai molemmat
2 porkkanaa
6 perunaa 
2 lihaliemi kuutiota

Juuresten koko vaihtelee paljon eli määrät kannattaa arvioida uudestaan sen mukaan, minkä kokoisia juureksia on tarjolla.

Jauhelihan paistamiseen:

tilkka öljyä
rosmariinia
timjamia
mustapippuria
paprikajauhetta
suolaa

Tee näin:

1. Pese tai kuori ja pilko kasvikset. Nyt kun monet kasviksista ovat ohutkuorisia, olen kuorinut vain nauriit ja lantut, koska niiden kuoret ovat herkästi kitkeriä.
2. Ruskista jauheliha mausteiden kanssa (mausteita voi olla runsaasti, koska ne laimenevat keitossa)
3. Napauta vedenkeitin keittämään vettä ja kaada kaikki aineet terpeeksi suureen kattilaan.
4. Kaada kiehuva vesi päälle ja anna kiehua, kunnes haarukka menee kasviksista läpi.

Huom! Tarkista välissä maku ja suola limestä

Keittoa riittää vielä huomisellekkin :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti