Sivut

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Myskikurpitsa




Myskikurpitsa on mukava kurpitsa. sen yläosa on täyttä tavaraa ilman siemeniä ja se pitää hyvin muotonsa keitettäessäkin. Tästä kurpitsasta olen tehnyt uunikurpitsaa voin, suolan ja rosmariinin kanssa,  mutta kurpitsan malto ei ole ainoa osa myskikurpitsasta, jonka voi syödä! Siemenet kannattaa paahtaa samassa uunissa kuin itse kurpitsa pellillä tai uunivuuan pohjalla.

Kun siemenet on poistettu,
myskikurpitsa kannattaa leikata lohkoiksi ja kuoria kuin omenalohkot.
Tarvitset:

1 Myskikurpitsan siemenet
2 rkl öljyä
suolaa maun mukaan

Tee näin:

1. Raaputa siemenet lusikalla kurpitsasta.
(2. Jos et halua kurpitsan malton makua siemeniin, huuhtaise roippeet veden alla vaikka siivilässä pois.)
3. Sekoita siemeniin öljy ja suola vuuassa tai pellillä ja paahda kauniin kullan ruskeiksi uunissa 175 asteessa.
4. Kääntele siemeniä tarvittaessa ja katso, että siemenet ovat tasaisesti alustallaan.


paahdettuja kurpitsan siemeniä

Paahdetut siemenet ovat oivaa luentonaposteltavaa ja sopivat hyvin salaatteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti