Sivut

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Kevyesti paneroitua possun ulkofilettä

Panerointi on yllättävän helppoa. Varsinkin kun pakkasessa oli valmiiksi nuijittua possua. Yleensä ravintoloissa (tai siis niissä pizza, olut ja leikkele paikoissa) possun leike on ns. tuplapaneroitu, eli se on ensin pyöritetty vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Arkeen se on minulle vähän tuhti (ja tiskiä tuottava) tapa. Tästä johtuen suoritan vain ensimmäisen vaiheen.


Leivittäessä kannattaa kerätä kaikki tarvittava hellan viereen
ennen kuin laitaa hellan päälle.

Tarvitset:

possun ulkofilettä 1 valmiiksi nuijittu pihvi / syöjä
vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa

Tee näin:

1. Lorauta vähän reilummin öljyä paistinpannulle.
2. Ripottele lautaselle vehnäjauhoja ja vehnäjauhon päälle mausteita. Sekoita hieman.
3. Pyöräytä possun pihvejä molemmin puolin yksi kerrallaan jauhossa.
4. Aseta jauhotetut pihvit paistinpannulle kun öljy on kuuma.
5. Paista molemmin puolin kauniin kullan ruskeaksi.



Kermassa keitetyistä perunoista saa keitetyt perunat
ja kermakastikken samaan aikaan.

Päivän lisukkeet:

Papuja ja kermaperunaa

Lisukkeeksi tein pakkasesta papuja, jotka mahtuivatkin nätisti jo toiselta puolelta kypsyneen possun kanssa samalle pannulle. Niiden päälle ripottelin vain suolaa.

Kermaperunaa

Tarvitset:
2 kourallista pienen pieniä perunoita tai perunakuutioita
1 dl kermaa
suolaa

Tee näin:
1. Laita perunat kattilaan, peitä juuri ja juuri vedellä.
2. Kaada kerma kattilaan, lisää myös suola.
3. Keitä ilman kantta, kunnes kerma on paksuuntunut ja perunat ovat kypsiä.

Kuten kuvasta näkee, kermaa ei perunoiden kanssa lopulta jää kuin suunnilleen se desi, jonka keitinveteen kaadoin. Tämä sopii kuitenkin mielestäni hyvin leivitetyn possun kanssa, koska liika kastike kostuttaisi nyt mukavan rapean kuoren mössöksi...

Huom! Perunoissa kestää kauemmin kuin lihan paistumisessa, joten laita perunat kiehumaan ensin ja paista liha vasta, kun perunat ovat melkein kypsiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti