Sivut

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Japanilainen munakasrulla

Näin kevättalvella, kun suomalainen satokausi on enää muisto vain, teen mielelläni aasialaista ruokaa. Japanilainen ruokakulttuuri on ihan oma lukunsa aasialaisessa keittiössä ja pidän siitä kovasti. Valitettavasti erikoisruoka-aineita ja ruuanlaittovälineitä saa edelleen huonosti Suomesta ja ne ovat usein kalliita ainakin opiskelijalle. Jotain voi kuitenkin tehdä ja tämä on yksi kestosuosikeistani. Munakasrulla (tamagoyaki) tehdään Japanissa taidolla ja tunteella (niin kuin kaikki mitä japanilaiset tekevät). Minulla ei ole oikeita välineitä eikä edes raaka-aineita, joten tämä on ihan vain tälainen kotiviritelmä, jolla pääsee vähän japanilaiseen tunnelmaan :)

Jos munakas repeää hieman ensimmäisillä kääntökerroilla,
 ei se mitään, on se rumanakin hyvää.
Tarvitset:
3 kananmunaa
1rkl soijakastiketta
1rkl sokeria (tai maun mukaan)
1/2 dl vettä
tilkka öljyä paistamiseen
Paista miedolla lämmöllä niin,
ettei kananmuna pääse juuri ruskistumaan.

Tee näin:
1. Sekoita kaikki ainekset (paitsi öljy) kulhossa vispilällä niin, että kananmunan rakenne menee kunnolla rikki.
2. Levitä öljyä paistinpannulle ja kaada ohut kerros munamassaa pannulle.
3. Kun kananmuna on melkein hyytynyt, kieritä munakas rullalle lastan avulla lähes loppuun asti.
4. Lisää pannulle tarvittaessa öljyä ja kaada paljastuneelle paitinpannun osalle uusi ohut kerros munamassaa. Käännä jäljelle jäänyt reuna munakkaan päälle ja toista vaihe 3. Toista, kunnes olet käyttänyt kaiken munamassan.
5. Paina munakasrullaa lastalle litteämmäksi, käännä rulla ja litistä myös toiselta puolelta. nosta munakasrulla leikkuulaudalle ja leikkaa sopiviksi paloiksi käyttötarkoitusta varten.

Ohuet viipaleet sopivat loistavasti sushin päälle.

Misokeitto ja munakasrulla toimivat hyvin
iltapalana tai aamiaisena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti