Sivut

lauantai 23. tammikuuta 2016

Mieto kanacurry

Näin talvella pakkasten paukkuessa, mausteinen ruoka maistuu ihmeen hyvin. Curryja voi tehdä kaiken näköisiä vain mausteita vahtelemalla. Tämä curry on maustettu miedosti kuivamausteilla ja se on vielä pehmennetty mukavan kermaiseksi kookosmaidolla. Jos olet tulisen ystävä, lisää ihmeessä makusi mukaan chiliä joukkoon.

Mausteista saa enemmän makua irti
jos ne kuumentaa ensin öljyn kanssa pannulla.

Tarvitset:
3 valkosipulin kynttä
n. 1cm tuoretta inkivääriä tai 2tl inkivääritahnaa
1rkl kurkumaa
1rkl paprikajauhetta
1rkl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1rkl cayannepippuria
1 kanaliemikuutio (kasvisvaihtoehto: kasvisliemikuutio)
tilkka öljyä paistamiseen

n. 200g kanaa (kasvisvaihtoehto: tofua/ soijasuikaleita)
puolikas kukkakaali
2 porkkanaa
purjon vihreä osa
2dl kookosmaitoa

lisukkeeksi keitettyä riisiä
Jos purjoa keittää yhtä kauan kuin porkkanaa,
siitä tulee ruman väristä ja mössöistä.

Tee näin:
1. Kuumenna mausteita öljyssä, varo kuitenkin polttamasta niitä! Laita samalla riisi kiehumaan.
2. Lisää kana ja ruskista sitä mausteissa.
3. Lisää kaikki vihannekset pilkottuina, paitsi purjo, lisää kookosmaito ja anna hautua, kunnes kana on kypsää ja kukkakaalista menee haarukka läpi.
4. Lisää purjo ja pyöräytä se kastikkeen joukkoon, tarkista suola ja mausteisuus.

Kurkuma ei juuri maistu miltään,
mutta antaa kauniin keltaisen värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti